Ga naar de inhoud

Topsport.

2000 - 2017

Professional.

2017 - Heden

Ultra atleet.

2019 - Heden

Breathletes.

2022 - Heden

TOPSPORT.

Ervaring met prestatie en tegenslag

Als klein mannetje had Guus (25) één droom: profvoetballer worden. In totaal speelde hij 7 jaar bij PSV en ervaarde hij de voetbalwereld op verschillende manieren. Tijdens deze jaren in de topsport leerde Guus hoe het is om elke dag te moeten presteren. Maar ook hoe om te gaan met tegenslagen en concurrentie. Door blessures heeft hij zijn voetbalcarrière vroegtijdig moeten beëindigen.

''Er bestaat niet zoiets als iets voor niets.''

PROFESSIONAL.

Kennis van het lichaam

Door ervaringen met blessures begon Guus zich steeds meer te interesseren in het menselijk lichaam. Hij rondde de opleiding fysiotherapie af en interesseerde zich in (extreme) fysieke uitdagingen om het lichaam nog beter te leren kennen. En hoe prestaties te maximaliseren. Ademhaling en het bindweefsel speelden daarin een essentiële rol. Daarop besloot Guus zich te specialiseren tot ademhalingscoach en myofasciaal therapeut.

ULTRA ATLEET.

Nieuwe passie

Op 19-jarige leeftijd raadde medici Guus af om intensief te sporten. Toch negeerde hij dit advies en schreef zich in voor zijn eerste ultra marathon: 70 Kilometer hardlopen in de bergen in Schotland. Na 7 maanden trainen en het overwinnen van diverse obstakels finishte Guus als jongste finisher ooit. Tijdens deze achtbaan aan emoties leerde hij veel over de werking van het fysieke- en mentale lichaam.

TOEPASSING.

Inzetten van kennis over lichaam & mind

Nu zet Guus zijn kennis over lichaam & mind in tijdens ultra marathons. Soms met zelfs lengtes op de teller van 100 kilometer en 1800 hoogtemeters. Zonder trainingen over de kracht van ademhaling en het toepassen daarvan zou het behalen van een ultra marathon een meer dan hels karwei zijn. Door een goed getraind uithoudingsvermogen, focus, weerbaarheid en mentale helderheid kan Guus zijn lichaam en geest inzetten tot het volledig potentieel. Wil jij dit ook? Maak dan kennis met Guus.

SOCIALS.